Şakak Dolgusu

Neden Şakak Dolgusu yapılır?

Şakaklarda yaşlanma ile birlikte nasıl değişiklikler ortaya çıkar?

Yüzümüzde yaşlanma ile birlikte önemli değişiklikler görülür. Cildimiz, ciltaltı dokularımızda kayıplar ortaya çıkar. Ciltaltında kas dokusu, yai dokusu ve kemik yapıda zayıflamalar ve incelmeler görülür. Bu değişikliklerden biri şakak bölgesinde görülmektedir.

Genç yaşlarda kadınlarda şakaklar dolgundur ve yüzün şakak bölgesinde yumuşak bir kavis yapar. Ancak yaş almayla birlikte şakaklardaki dolgunluk azalır ve çukurlaşma oluşabilir. Bu durum hem yüz şeklini etkiler hem de kaşlarda düşmeye yol açar.

Erkeklerde ise şakak bölümünde hafif bir çukurluk olması normaldir, kadın yüzünde görülen dolgunluk yoktur.

 

Şakak bölgesinde çukurlaşma ne zaman başlar ve nasıl tedavi edilmelidir?

Şakak bölgesindeki hacim kayıpları genellikle 40’lı yaşlarda başlar ve yaşla birlikte artabilir.

Şakak bölgesine yapılan dolgu uygulamaları ile hem bu bölgede istenen dolgunluk sağlanır hem de kaşların düşmesi engellenmiş olunur.

 

Şakak dolgusu nasıl yapılır? Hangi dolgular uygulanır?

Şakak bölgesine hyaluronik asit dolgular enjekte edilebilir. Bu dolgular iğne ya da kanul ile enjekte edilebilir. Etki süreleri kişinin cilt yapısı ve enjekte edilen dolgu maddesine göre 12-18 ay arasındadır.

Şakak bölgesine yarıkalıcı dolgu enjekte edilebilir. Bu amaçla Ellanse veya Radiesse iğne veya kanülle şakak bölgesine uygulanabilir. Bu dolguların kalıcılık süresi kişinin cilt yapısına göre değişmekle birlikte 18-24 ay kadar sürebilir.

 

Şakak dolgusu yapılırken neye dikkat edilmelidir?

Şakak bölgesine dolgu uygularken dikkat edilecek husus verilen dolgunun miktarıdır. Eğer fazla dolgu uygulanırsa şakak bölgesindeki hacim çok artar ve şakak bölgesi aşırı hacimli görünür. Ayrıca erkeklerde bu bölgeye aşırı miktarda dolgu yapılması uygun değildir.